Portakal Çeşitlerimiz
1 - NAVEL
Göbekli portakal grubunun temelini oluşturur. Ağaç tacı yuvarlak ve orta büyüklükte, ağaçları orta güçlü ve iyi gelişimlidir. Orta erkenci bir çeşittir. Meyveleri tatlı, aromalı, lezzetli ve çekirdeksizdir. Sofralık portakallar içinde hem iç tüketim hem de ihracatta en çok talep gören çeşittir.
Sezon
Ekim ve Şubat arası
Özellikleri
Parlak renkli, bol sulu. Sezon sonlarında çıkar.
Aylar
Ocak - Şubat - Mart - Nisan
2 - SHAMOUTI
Ağaçları orta güçlü, yukarıya doğru büyür ve dikensizdir. Yaprakları büyük, geniş ve açık renklidir. Uygun ekolojik, koşulda çok karakteristik bir aroma ve zengin bir tada sahiptir. Sulu, lezzetli ve kalitelidir. Çekirdeksize yakın en kolay soyulan türdür. Depolamaya ve taşımaya elverişlidir.
Sezon
Şubat ile Nisan arası
Özellikleri
Bol sulu, çekirdeksiz ve yumuşak kabuklu
Aylar
Şubat - Mart - Nisan
3 -VALENCIA
Ağaçları dayanıklı, geniş, yuvarlak taçlı ve yüksek verimlidir. Meyveler ağaçta uzun süre kalabilir. Aromalı, lezzetli, yüksek kaliteli ve en geçci portakal çeşididir. Hem sofralık hem de sanayiye elverişli bir çeşittir. Depolama ve taşımaya çok uygundur.
Sezon
Mart ile Mayıs sonuna kadar.
Özellikleri
Geç sezon meyvesi ve çekirdeksiz
Aylar
Mart - Nisan -Mayıs
4 - SPRING NAVEL
Meyveleri koyu kırmızı renkli olup kabuğunun da kendine has hoş bir kokusu vardır. Meyve eti kalitesi yüksek, suyu oldukça iyi, tatlı ve aromalıdır. Sofralık olarak son derece tercih edilen bir meyvedir.
Sezon
Aralık ile Haziran Arası
Aylar
Aralık - Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs -Haziran
5 - NEWHALL
Newhall Portakal’ı çekirdeksiz ve Washington’a göre 1 ay erken olgunlaşan bir türdür. Ağaçları koyu yeşil yapraklı, orta ve küçük ölçülerdedir. Meyvenin şekli genelde ovaldir. Parlak renkli, olgunlaşma sürecinde kırmızıya dönüşür.